Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł! Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Sprawozdanie ze szkolnego konkursu pieśni i piosenki patriotycznej ,,TO JEST MOJA MATKA, TA OJCZYZNA"

Sprawozdanie ze szkolnego konkursu pieśni i piosenki  patriotycznej  ,,TO JEST MOJA MATKA, TA OJCZYZNA"

Dnia 15 czerwca 2018 roku w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II  w Rokietnicy  odbył się  przegląd Pieśni i Piosenki Patriotycznej.
Głównym celem konkursu było  rozbudzanie w sercach młodego pokolenia miłości do ojczystej ziemi, do regionu i miejscowości, w której żyjemy. To także doskonała okazja dla uczniów do rozwijania swoich zdolności muzycznych i zaprezentowania ich przed publicznością.  W przeglądzie wzięli udział soliści oraz zespoły wokalne w trzech kategoriach wiekowych – klasy 0-III i IV-VII szkoły podstawowej  i gimnazjum. Każdy uczestnik prezentował jeden utwór o treści patriotycznej.
W przesłuchaniach konkursowych wzięło udział 23 uczestników ocenianych przez jury plus klasy 0-III.
Nagrodzeni:

W kategorii klas IV-VII:
- I m. Zuzanna Kość  i   Amelia Bąk
- II m. Oliwia Flejszar i Natalia Kaszuba
- II m. Martyna Kozior i Gabriela Salamon
- III m. Weronika Grzeszczak, Kinga Wota i Kornelia Kapłon
- III m. Amelia Broda, Amelia Kostkowicz, Maja Drozd, Paulina Świerczek i Nikola Kurzydło

W kategorii  klas gimnazjum:
- I m. Michał Sidor
- II m Aleksandra Karuś i Klaudia Gala
- III m. Anna Świerczek i Martyna Szkoła
- IIIm. Ewa Baran i Paulina Ciurko

W kategorii „instrument”:
- I m. Kornelia Kapłon, Seweryn Maj, Sylwester Godzień
Gratulujemy dzieciom odwagi, uzyskanych sukcesów  i zachęcamy serdecznie  do wspólnego śpiewania połączonego z poezją pisana przez naszych uczniów w następnym roku szkolnym.